VIL-VCU

In het kort

Weet hoe je uitzendkrachten veilig aan het werk kan zetten

Bekend met de risico's van het uitzendwerk

Je weet welke veiligheidseisen worden gesteld

Als medewerker van een uitzendbureau wil je natuurlijk dat je uitzendkrachten veilig aan het werk kunnen. Ook de opdrachtgever zal dit belangrijk vinden. Veiligheid staat immers voorop! Ben je een intercedent of leidinggevende op een uitzendbureau? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevende VCU. In deze opleiding leer je meer over wetgeving en verantwoordelijkheden in de driehoeksrelatie. Na het volgen van de opleiding weet je welke veiligheidseisen er worden gesteld aan personeel van VCA-gecertificeerde bedrijven.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Met het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden (VIL-VCU) laat je zien dat je basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu en dat je deze kennis kunt toepassen om zo je uitzendkrachten veilig en gezond te laten werken. Je bent bekend met de wet- en regelgeving en de risico's van het uitzendwerk. Daarnaast weet je precies hoe de specifieke situatie bij de inlener eruitziet.

Opbouw van de opleiding

VIL-VCU is een fysieke training die op verschillende locaties in het land te volgen is. Van 8:00 tot 16:00 krijg je alle theorie en om 16:00 start het examen. Natuurlijk wordt er voor een lunch gezorgd.

De training en het examen worden bijna wekelijks aangeboden. Heb je de theorie al goed tussen de oren en wil je alleen examen doen? Ook dat kan.

Geïnteresseerd?

Heeft jouw organisatie behoefte aan de VIL-VCU opleiding? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met 088 066 5008 of vul het contactformulier in, zodat we contact kunnen opnemen met jou.

Veel gestelde vragen

Hieronder een overzicht met veel gestelde vragen over onze e-learning 'Opleiding en Uitzendheld'.

Voor wie is de e-learning geschikt?

De Opleiding tot Uitzendheld is voor alle medewerkers van uitzendorganisaties met direct klantcontact. Waarbij de medewerker een belangrijke commerciële- en advies­rol vervult richting de opdrachtgever en de flexwerker.

Wat is de studiebelasting van deze e-learning?

De deelnemer heeft 24/7 toegang tot de leerstof. Om alle leerstof tot je te nemen, adviseren wij om minstens 4 uur per week vrij te maken voor de e-learning. De totale studiebelasting komt neer op ongeveer 40 uur.

Wanneer kan je starten met de e-learning?

Je kan elk moment starten met de e-learning!

Wordt de deelnemer meteen aangemeld voor het examen?

Nee, de deelnemer moet zichzelf aanmelden via www.seu.nl.

Hoe lang heeft een deelnemer toegang tot de e-learning?

Omdat wet- en regelgeving in de uitzendbranche steeds verandert, krijgt een deel­nemer bij ons de mogelijkheid om zijn kennis een jaar lang te onderhouden. Moeilijke onderdelen kun je opzoeken via de zoekbalk. Zo heeft de uitzendheld op elk moment alle kennis in zijn of haar broekzak! Daarnaast is het mogelijk om een licentie te ver­lengen. Zo blijft de uitzendheld op de hoogte van de steeds veranderende wet- en regelgeving.

Is er ook sprake van een examentraining?

Wij bieden een online examentraining aan. Aan de hand van oefentoetsen worden de deelnemers voorbereid op het komende SEU-examen.

Kan ik ook eerst een demo bekijken?

Ja, dat kan zeker. Neem contact met ons op.

E-learning aanvragen

Wil jij direct een aanvraag doen voor de e-learning? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Wat je krijgt

Onafhankelijke, parate vakkennis

Toetsing en borging van relevante wet- en regelgeving in de uitzendbranche

Verstevigen van de adviesrol naar klanten en uitzendkrachten

Voorkomen van boetes door handhavingsmaatregelen